“That’s the point of it, Bryce. To live, to love, knowing that it might all vanish tomorrow. It makes everything that much more precious.”

LeesMetBritt 04 augustus 2025
Bryce Quinlan leek alles voor elkaar te hebben: overdag stortte ze zich vol overgave op haar werk, en 's nachts genoot ze van het bruisende uitgaansleven. Maar haar wereld stortte in toen een demon haar beste vrienden op gruwelijke wijze om het leven bracht. Hoewel de dader snel werd opgepakt, laaien de moorden opnieuw op. Bryce raakt verwikkeld in het onderzoek en is vastbesloten om gerechtigheid te krijgen – wat het ook kost.

Hunt Athalar, een gevreesde gevallen engel, leeft in gevangenschap onder de wrede heerschappij van de aartsengelen die hij ooit bevocht. Zijn dodelijke vaardigheden worden ingezet voor het uitschakelen van hun vijanden, zonder ruimte voor vragen of genade. Maar wanneer een nieuwe demonische dreiging de stad in zijn greep houdt, krijgt Hunt een kans: als hij Bryce helpt de dader op te sporen, lonkt eindelijk zijn vrijheid.

Samen duiken Bryce en Hunt steeds dieper in de geheimen van Crescent City en stuiten ze op een duistere macht die alles waar ze om geven in gevaar brengt. Terwijl de spanning toeneemt, bloeit er iets tussen hen op – een vurige aantrekkingskracht die hen zowel kan verlossen als vernietigen, als ze het toelaten.

Wauw! Dit was mijn eerste urban fantasy, en het was even wennen met alle informatie die in de eerste paar hoofdstukken je om de oren vloog. Ondanks dat dit boek de 800 pagina’s aantikt, gebeurt er zo veel spannends dat je de pagina’s blijft omslaan. Er zitten thriller elementen in deze fantasy, dus je volgt de hoofdpersoon in de zoektocht naar antwoorden op de moord van haar beste vriendin.
Zoals je gewend bent van de boeken van Maas, is deze wereld waanzinnig opgebouwd. Het is in het begin even gecompliceerd, maar als je daar doorheen bent kan je haast niet geloven dat deze wereld door iemand verzonnen is. Zó gedetailleerd, zó bijzonder en zó compleet. Ondanks dat, dragen de personages het verhaal in dit boek. Stuk voor stuk zijn ze uitgedacht, met elk hun bijzonderheden, karaktertrekken en haast voelbare energie. Kortom, een geweldig boek!

Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?

Meer recensies van LeesMetBritt