Een must-read voor tieners en millennials!

LeesMetBritt 18 juni 2025
Op school gaan Connell en Marianne elkaar uit de weg. Ze zijn elkaars uiterste, Connell is sociaal en de ster van het voetbalteam terwijl Marianne een contente loner is. Wanneer de twee buiten school elkaar tegenkomen, ontstaat er een onbetwiste band. Een band die ze liever voor zichzelf houden.

Tegen de tijd dat ze allebei studeren aan Trinity College in Dublin, draaien de rollen van Connell en Marianne zich om. Nu is zij helemaal op haar plek en voelt Connell zich de vreemde eend in de bijt. Je volgt in dit korte verhaal hoe de jaren verstrijken en de twee om elkaar heen blijven dwalen. Ze trekken door de tijd heen naar anderen toe maar keren als magneten altijd weer terug naar elkaar.
Tot Marianne een weg van zelfdestructie inslaat en Connell elders betekenis gaat zoeken. Hoe ver zijn ze beide bereid te gaan om de ander te redden?

Ik moet eerlijk bekennen, ik had hoge verwachtingen van dit boek en deze schrijfster. Er is een tijdje terug een verfilming van dit boek uitgekomen en de auteur knalt de ene na de andere bestseller op de markt. Door de schrijfstijl, waar ik maar moeilijk aan kon wennen, kwamen de verwachtingen tot een wat bekoeld punt.
De rode draad in dit verhaal komt toch telkens terug op de connectie tussen de hoofdpersonen, maar ook zit er in de kern een stukje coming-of-age en slice-of-life.
De onderwerpen die Rooney in dit boek langsgaat maken het realistisch en als millennial denk ik dat je dit boek zeker niet kan laten liggen.

Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?

Meer recensies van LeesMetBritt