Emotioneel, gelaagde personages en de goede dosis spice&kink!

LezenmetJessica 10 oktober 2025
Na het indrukwekkende eerste deel Club Alistu – Lilly, komt Jennifer Jay terug met een nieuw, hartverscheurend en intens tweede deel: Mirra. Waar het eerste boek zich vooral richtte op de wereld van BDSM en de persoonlijke groei, duikt dit vervolg dieper in de emotionele lagen van liefde, verlies, zelfontdekking en acceptatie. De vraag die het hele boek doordringt – “Hoe ga je met elkaar om als de liefde er nog is, maar niet meer op de juiste manier?” – vormt de ruggengraat van dit ontroerende verhaal.

Jennifer schrijft met een openheid en eerlijkheid die zeldzaam is. Ze schuwt geen enkel onderwerp – onzekerheid, verlangen, schaamte, zelfliefde – en verweeft ze met een meeslepend tempo en diepgang. Dit is niet zomaar een romance; het is een verhaal over opstaan, loslaten en leren jezelf opnieuw te omarmen. De emoties vliegen alle kanten op, maar nooit voelt het overdreven. Je voelt de pijn, de liefde en de twijfel van beide hoofdpersonen alsof ze je eigen gedachten zijn. Het is precies dat talent dat Jennifer’s schrijfstijl zo bijzonder maakt: ze laat je niet enkel lezen, ze laat je voelen.

Een belangrijk element in Mirra is de openheid over seksuele identiteit en beleving. Jennifer geeft zelf aan dat er expliciete scènes voorkomen tussen twee mannen – iets wat ze duidelijk en respectvol vermeldt aan het begin van het boek. Dit toont niet alleen haar zorg voor haar lezers, maar ook haar wens om liefde in al haar vormen te tonen. En eerlijk is eerlijk: die scènes voegen juist veel toe. Ze zijn niet geschreven voor het effect, maar om de groei en connectie tussen de personages te laten zien. Door ze over te slaan, mis je een stukje van de emotionele ontwikkeling – want in deze verhalen draait het niet alleen om de daad, maar ook om de band.

Waar Lilly meer de nadruk legde op de BDSM-dynamiek, is Mirra zachter, emotioneler, en meer gefocust op de innerlijke strijd van de personages. De kinks die voorbij komen passen perfect binnen het verhaal en versterken de onderlinge verbinding tussen de karakters, zonder dat ze de overhand nemen. Het de benodigde spice die het verhaal versterkt en die je verwacht van Jenniffer.

Dit is inmiddels het tweede boek van Jennifer dat ik lees, en ze heeft me definitief als fan gewonnen. Haar schrijfstijl is vloeiend, beeldend en doorspekt met emotie. De hoofdstukken lezen makkelijk weg, maar blijven tegelijkertijd lang nazinderen. Ze schrijft met hart en ziel, en weet diepe thema’s als respect, liefde en zelfontwikkeling subtiel maar krachtig te verweven in haar verhalen.

Meer recensies van LezenmetJessica

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!