Indrukwekkend en meeslepend

LezenmetJessica 03 oktober 2025
Na het lezen van het eerste deel in de Elements-serie, dat voor mij een dikke vijf sterren waard was, kon ik niet wachten om in deel twee te duiken: Het vuur tussen jou en mij. Mijn verwachtingen lagen hoog en hoewel dit boek me opnieuw wist te raken, haalde het voor mij net niet hetzelfde niveau als het eerste deel.

Vanaf het begin is de verhaallijn eigenlijk vrij voorspelbaar. Het is een redelijk standaard liefdesverhaal, waardoor de spanning en verrassing die ik hoopte te vinden een beetje ontbraken. Toch wist Brittainy C. Cherry mij op een andere manier volledig in te pakken: met haar ongeëvenaarde vermogen om emoties en gevoelens over te brengen. Tijdens het lezen heb ik werkelijk álles gevoeld – van woede en plezier tot hardop lachen en tranen die over mijn wangen rolden van verdriet. Dit is precies waar Brittainy in uitblinkt: ze schrijft zo puur en oprecht dat je als lezer de emoties van de personages zelf lijkt te ervaren.

Wat dit boek daarnaast bijzonder maakt, is de manier waarop Cherry maatschappelijke thema’s verweeft in haar verhaal. Ze schuwt het niet om armoede, huiselijk en psychologisch geweld, ziekte, verslaving en verlies bespreekbaar te maken. Door deze thema’s op een realistische en aangrijpende manier in te passen, tilt ze haar romans boven de standaard liefdesverhalen uit. Het maakt dat de personages meer diepgang krijgen en dat je als lezer blijft nadenken, ook nadat je het boek hebt dichtgeslagen.

Een prachtige quote uit dit boek die mij nog lang zal bijblijven is:
"Als je iemand vindt die je aan het lachen kan maken als je hart het liefste wil huilen - houd die persoon dan stevig vast. Zij zijn degenen die je leven ten goede zullen veranderen."

Hoewel dit deel voor mij niet de absolute vijf sterren van het eerste deel wist te evenaren, blijft het een indrukwekkend en meeslepend verhaal dat bewijst waarom Brittainy C. Cherry zo geliefd is binnen het genre.

Meer recensies van LezenmetJessica

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!