Een warm verhaal over tweede kansen
Zomer van Rachel Griffiths is precies wat je verwacht van een heerlijk feelgoodverhaal: warm, herkenbaar en met een vleugje romantiek dat je hart zachtjes laat glimlachen.
We volgen Allie Jones, een zelfstandige vrouw die haar leven perfect op orde lijkt te hebben. Ze runt een gezellig cottage café in het idyllische Heatherlea, heeft twee volwassen kinderen, twee katten en lijkt tevreden met haar rustige leven. Aan de andere kant is daar Chris Monroe, een succesvolle auteur die alles lijkt te hebben — rijkdom, status, een druk leven in Londen — behalve innerlijke rust.
Wanneer de twee oude vrienden elkaar onverwacht weer ontmoeten na een sterfgeval in de familie, komen oude gevoelens en herinneringen langzaam naar boven. Wat volgt is een hartverwarmend verhaal over liefde, verlies, vriendschap en de zoektocht naar wat écht belangrijk is.
Rachel Griffiths schrijft met een vlotte, beeldende pen. De sfeer van Heatherlea is zó levendig beschreven dat je het bijna zelf kunt ruiken: verse koffie, bloemen in bloei en het geluid van de zomer. De emoties tussen Allie en Chris voelen oprecht, en hun herontdekte band wordt op een prachtige, rustige manier opgebouwd.
Kort samengevat:
Zomer is een heerlijk, warm verhaal over tweede kansen en het besef dat geluk niet altijd ligt in grootse dromen, maar juist in de kleine dingen — en soms, in iemand die je al lang kende.
Kort samengevat: