Lieve Debbie… zeker geen standaard huismoeder
Het verhaal
Debbie had jarenlang een adviescolumn, Lieve Debbie, in een plaatselijke krant. Hiermee hielp ze tientallen vrouwen met adviezen en wijze raad.
Wanneer ze haar baan kwijtraakt, haar dochters dingen voor haar verbergen en ook haar man geheimen lijkt te hebben (waarom zou hij anders de tracking app op zijn telefoon elke keer uitzetten), wordt het tijd om wat van haar eigen adviezen op te gaan volgen. Want wie denkt dat Debbie zomaar een huismoeder is… die heeft het flink mis!
De personages
Al vanaf de eerste pagina is duidelijk dat Debbie geen gewone huismoeder is. Natuurlijk keur ik zeker niet al haar acties goed, maar ze is absoluut ontzettend slim en vindingrijk! Haar dochters, Lexi & Izzy, vond ik heel realistisch neergezet. De dingen die zij meemaakte hadden zo uit het leven gegrepen kunnen zijn.
Mijn mening
Wederom heeft Freida McFadden een verhaal geschreven met korte hoofdstukken en haar kenmerkende vlotte schrijfstijl. Ook in dit boek zat weer een plottwist waarvan je wist dat ‘ie zou komen, maar die je toch niet verwacht had. Toch vond ik dit niet het beste boek van deze auteur. Wellicht dat na een tiental van haar boeken de spanning er toch een beetje af is?
Favoriete quote
De volgende keer dat je man je wakker maakt met zijn gesnurk, pak je je kussen op en leg je het op zijn gezicht. Oefen vervolgens met je handen lichte tot matige druk uit op het midden van het kussen. Het geluidsniveau kan kort toenemen, maar ik garandeer je dat het gesnurk binnen vijf minuten zal zijn opgehouden. Voorgoed. - Uit het conceptenarchief van Lieve Debbie
Aanrader voor …
- Echte #McFans