Een filmisch boek; Scream met rozenblaadjes en flink wat humor
Het verhaal
Jamie heeft zich laten overhalen door haar beste vriendin Laurie om minimaal 1 keer per maand naar een datingevenement te gaan. Vanavond staat er speeddaten op de planning in een oude club. Jamie verwacht weinig van de avond, maar dat veranderd wanneer een van haar dates voor haar ogen wordt vermoord. En daar blijft het niet bij… Gelukkig Jamie een expert op het gebied van slasherfilms. Met haar kennis moet het lukken om uit handen te blijven van de moordenaar, toch?
De personages
Er zijn behoorlijk wat personages in dit boek en daardoor leren we hen niet echt goed kennen. Maar dat is in een slasherfilm natuurlijk vaak ook niet zo. Wat ik wel mooi vond is de vriendschap tussen Jamie en Laurie, die twee zouden voor elkaar door het vuur gaan. En ook de chemie tussen Jamie/Wes en Jamie/John was duidelijk aanwezig.
Mijn mening
Toen ik dit boek uithad dacht ik even… wat heb ik nou gelezen? Zo vermoord je een man in 10 dates is een slasher-romcom en de schrijfstijl van Thompson is bijna filmisch te noemen. Denk aan Scream, gecombineerd met rozenblaadjes en flink wat humor.
Echte filmliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen, want dit boek zit vol easter eggs. Ik vond dit boek vooral erg grappig en vermakelijk.
Favoriete quote
Ik kotste een minuut lang woorden uit en meteen heb ik mijn kansen afgeslacht om die extreem sexy man te introduceren tot een dubbele filmavond met Poltergeist en Ghost. Als iemand even naar me toe kan komen om me uit mijn lijden te verlossen, zou dat geweldig zijn. Kom maar door met die machete, dat slagersmes, die klauwhandschoen. - Jamie tijdens het speeddaten (Be careful what you wish for Jamie ;)
Aanrader voor …
- Liefhebbers van slasherfilms