Spannende en mysterieuze klassieker

Lezenmetlevy 11 december 2025
Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & Mr. Hyde - Robert Louis Stevenson

Dr. Jekyll is een gerespecteerd arts in Londen, maar hij worstelt met de duistere kanten van zijn persoonlijkheid. Met een zelfgemaakt experiment probeert hij deze twee kanten van zichzelf te scheiden. Zo ontstaat Mr. Hyde: een mysterieuze en gevaarlijke man die zich van niets of niemand wat aantrekt. Terwijl Hyde steeds sterker wordt, dreigt Jekyll de controle over zichzelf voorgoed te verliezen.

Hyde was bleek en gedrongen, hij maakte een misvormde indruk, zonder dat er enige mismaaktheid aan hem was waar te nemen. Hij had een gemene grijs op zijn gezicht, hij had zich tegenover Utterson gedragen met een mengeling van angst en brutaliteit die moorddadig aandeed en hij sprak met een hese, fluisterende gebroken stem.’ - Robert Louis Stevenson

Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & Mr. Hyde, een klassieker waar ik al lange tijd nieuwsgierig naar was. Ontzettend leuk dus dat ik deze voor Uitgeverij Rainbow mocht recenseren.
Hoewel het, slechts 111 pagina’s tellende, verhaal inmiddels al behoorlijk wat jaren oud is, leest het nog steeds vlot en makkelijk weg. De innerlijke strijd van dr. Jekyll, tussen zijn goede en zijn slechte kant, was meeslepend beschreven en voelde verrassend actueel aan. Het idee dat een ieder zowel een goede als een slechte kant heeft zette me zeker aan het denken.

De setting van het verhaal, Londen in de 19e eeuw, mistig en donker, paste goed en droeg bij aan de mysterieuze sfeer van het boek.

Kortom, een korte en spannende tijdloze klassieker!

Meer recensies van Lezenmetlevy