Feelgood op z’n best!

Lezenmetlevy 03 juli 2025
Isabelle is verloofd, heeft een prachtig huis en een goedbetaalde baan. Maar ze is niet gelukkig. Haar verloofde is eigenlijk een eikel en haar baan zo veeleisend dat ze tegen een burn-out aan zit. Ook de relatie met haar ouders verloopt moeizaam. Haar jeugd was op zijn zachtst gezegd traumatisch. Gelukkig heeft ze haar tweelingbroer Guus. Guus is net gescheiden en vindt het lastig om zijn roeping te vinden. Zijn droom is een reis naar Canada en misschien wel ooit een eigen hotel openen. Dan wint hij op oudejaarsavond de hoofdprijs. Samen met Isabelle boekt hij een vakantie naar Canada. Wanneer het lot hen naar het kleine stadje Silverlake brengt hebben ze direct het gevoel thuis te zijn. En dan staat er ook nog eens een prachtige ranch te koop. Zouden al hun dromen dan eindelijk uitkomen?

Wat een zalig boek is dit! De schrijfstijl van Ellen is heerlijk vlot, meeslepend en beeldend. Je leest niet alleen over Canada, je waant je er ook echt. In het prachtige stadje Silverlake met zijn leuke en lieve bewoners en op de ranch met zijn paarden

Isabelle en Guus zijn 2 ontzettend fijne personages die je direct in je hart zult sluiten. Ze zijn zo leuk, echt en ongelooflijk stoer. Je moet het maar doen, alles achterlaten en emigreren naar de andere kant van de wereld. Je begrijpt als lezer echter volledig waarom Isabelle en Guus deze rigoureuze beslissing willen nemen.

Mocht je dol zijn op de serie Virgin River dan ga je dit boek absoluut ook geweldig vinden. Het geeft hetzelfde knusse, warme en vertrouwde gevoel als de serie. Dit verhaal en deze personages kan ik echt niet anders omschrijven als een warme deken. Toen ik het boek dichtsloeg wist ik het gelijk, ik kan niet wachten om volgend jaar terug te keren naar Silverlake en verder te lezen over avontuur van Isabelle en Guus.

Meer recensies van Lezenmetlevy

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.