Ietwat tegenvallende roman met een donkere twist
Titel: Woman Down
Auteur: Colleen Hoover
Het verhaal
Petra is een bekende schrijfster die al meerdere bestsellers op haar naam heeft staan. Na heftige (online) kritiek op de verfilming van haar laatste boek worstelt ze met een writer’s block en besluit ze zich terug te trekken in een afgelegen blokhut. Ze hoopt dat deze afzondering ervoor zal zorgen dat ze inspiratie opdoet voor haar nieuwste boek. Die inspiratie klopt al snel letterlijk aan de deur in de vorm van rechercheur Nathaniel Saint. Wat volgt is een periode vol verrassingen en passie. Het wordt voor Petra alleen steeds lastiger om uit te maken wat echt is en wat niet…
De personages
Ik kon mezelf moeilijk inleven in de hoofdpersonen Petra en Saint. Ze waren weinig sympathiek en maakten keuzes waar ik mijn twijfels bij had. Normaal zijn de personages in de boeken van Hoover goed uitgewerkt en gelaagd, maar in Women Down bleven ze wat oppervlakkig.
Mijn mening
Ik zou heel graag ontzettend enthousiast willen zijn over dit boek, maar Women Down was denk ik gewoon niet helemaal mijn ding. Waarschijnlijk ben ik ook met verkeerde verwachtingen aan dit boek begonnen. Ik miste de thrillerelementen, maar ook de emotionele diepgang die haar eerdere boeken wel hadden. Neemt niet weg dat dit boek wel Hoover’s kenmerkende vlotte schrijfstijl heeft en een plottwist die ik zeker niet zag aankomen!
Favoriete quote
‘Als lezer en schrijver neig ik meer naar de duisterder kant van romantische thrillers. De kinky dingen waar sommige lezers en schrijvers van houden, kunnen ook mij laten blozen. Maar zelfs de meest duistere boeken hebben een publiek dat daarvan geniet. En hoewel we als lezer sommige van de fantasieën in verhalen niet zelf zouden willen beleven, betekent dat niet dat we er niet van genieten om erover te lezen.
Aanrader voor …
-CoHo-fans die graag alles van haar willen lezen
-Lezers die juist niet op zoek zijn naar een hele enge thriller, maar liever een roman met een donkere twist willen lezen
Dank jullie wel voor het recensie-exemplaar Zomer & Keuning
Auteur: Colleen Hoover