Magisch, knus en betoverend
Belladonna Blackthorn is niet zomaar iemand, ze is een heks. Op haar vijftiende heeft ze van haar coven haar krachten ontvangen met de bedoeling om die vijftien jaar lang te perfectioneren. Op haar dertigste verjaardag zou ze, na een test, haar krachten definitief mogen behouden. Geen probleem zou je denken, maar Belle heeft het de laatste jaren iets te druk gehad met haar drukke baan (en vreselijke baas) in een boekwinkel. Wanneer haar test niet helemaal lekker loopt, krijgt ze nog één kans en de maand oktober om te bewijzen dat ze haar krachten waardig is. Een bijzondere mentor, een ronduit irritante bewaker en duistere krachten die haar tegenwerken maken dat Belle alles op alles moet zetten om haar krachten niet verliezen.
Betoverend & knus, dat is denk ik de beste manier om Rewitched te omschrijven. Wat heb ik genoten van dit fijne boek! Bomvol met magie, heksen & spreuken. De schrijfstijl van Lucy Jane Wood is niet alleen vlot, maar ook erg beeldend. En vooral dat laatste maakte dat ik dit echt een heerlijk boek vond om te lezen. Lees onderstaand stukje maar, daar wil je toch meer van lezen?!
De vurig gekleurde bladeren waren een toonbeeld van herfst. Een confetti van boterkoekjesbruin, amandel en amber, kastanje en chocolade. De kleuren vormden een baldakijn boven haar hoofd tegen de mengeling van paars- en blauwtinten aan de hemel. - Rewitched
Belle is een personage dat je direct in je hart sluit. Ze is niet perfect (en voelt daardoor heel echt), maar wel liefdevol en een echte doorzetter. En ze houdt van boeken ;). Boekwinkel Lunar lijkt me echt een fantastische plek.
Een magische cosy fantasy met een vleugje spanning. Rewitched is echt het perfecte boek voor deze herfst!