Verrassend leuk!

Lezenmetlevy Lezenmetlevy
16 mrt 2026

Het verhaal
In dit boek krijg je een kijkje in het leven van Johan Derksen. Van zijn jeugd en voetbalcarrière tot zijn werk als journalist en zijn bekendheid op televisie. Het boek voelt soms een beetje als een lange terugblik waarin Derksen open vertelt over zijn leven, zijn keuzes en de momenten die hem gevormd hebben. Door alle anekdotes krijg je niet alleen het beeld van de uitgesproken tv-persoonlijkheid, maar ook van de persoon achter dat “de snor”.

Personages
Naast Derksen zelf komen ook veel mensen uit zijn omgeving voorbij. Denk aan zijn collega’s van Vandaag Inside, vrienden en mensen uit de voetbalwereld. Hun verhalen zorgen ervoor dat je een completer beeld krijgt van zijn leven en carrière.

Mijn mening
Ik was bang dat er (voor mijn smaak) te veel voetbalverhalen in zouden staan, maar ik vond dit boek verrassend makkelijk lezen. Het zit vol korte verhalen en herinneringen waardoor het nooit echt saai wordt. Soms zijn de verhalen grappig, soms juist heel direct en ook wel verdrietig. Als je, zoals ik, Johan Derksen vooral kent van Vandaag Inside is het interessant om meer te lezen over zijn achtergrond en hoe hij geworden is wie hij nu is.

Favoriete quote
‘Johnny Kendall, bij wie alles in zijn leven is mislukt, zegt altijd: “Als ik morgen weer achttien ben, doe ik het precies zo, want ik heb een kostelijke tijd gehad.” Zo voel ik het ook.’ - Johan Derksen

Aanrader voor

• Fans van Vandaag Inside
    -Lezers die biografieën interessant vinden

Dank jullie wel voor dit leuke recensie-exemplaar RainbowUitgeverij

Meer recensies van Lezenmetlevy