Fijne kerstnovelle

Lezenmetlevy 16 december 2025
De vrijgezelle Noortje zit met een probleem. Ze heeft haar moeder min of meer beloofd om dit jaar een date mee te nemen naar het kerstdiner thuis. Maar waar haalt ze zo snel ineens een leuke man vandaan? En dan heeft ze ook nog eens een brief ontvangen van haar huisbaas dat haar huur is opgezegd.
Wanneer ze op een avond laat snel nog even boodschappen gaat doen loopt ze Joey tegen het lijf. Normaal gesproken zou ze met een grote boog om hem zijn heengelopen, maar hij heeft iets waardoor ze hem niet uit haar gedachten kan zetten. Als ze elkaar daarna nog een paar keer ontmoeten slaat de twijfel toe. Durft ze de gok te nemen en hem te vragen haar plus 1 te zijn deze kerst….

Toen ik de oproep voor deelnemers voor de blogtour bij Sasja zag staan, hoefde ik niet lang te twijfelen. Plus 1 met kerst is een namelijk feelgood-kerstromance en dat klinkt heerlijk toch?! En dat was deze novelle ook! Vlot geschreven en pakkend vanaf het eerste hoofdstuk. Een verhaal vol met kerstballen, een veel te grote kerstboom, warme chocolademelk met slagroom en liefde.

Maar wat ik vooral heel mooi vond aan deze novelle is de boodschap van het verhaal. Dat het iedereen kan overkomen om opeens, zonder daar ook maar iets aan te kunnen doen, geen dak meer boven je hoofd te hebben. En dat we vooral moeten kijken naar de persoon zelf. Want wie je werkelijk bent heeft niets te maken met hoe je eruit ziet of wat je leefomstandigheden zijn. Ware schoonheid zit immers vanbinnen <3

Dank je wel dat ik mee mocht doen aan de blogtour Sasja.

Meer recensies van Lezenmetlevy

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.