Uniek en spannend jeugdboek!

Lezenmetlevy 17 oktober 2025
Dit is niet zomaar een boek, nee, dit is een omkeerboek waarbij je zelf kunt kiezen welke kant je als eerste wilt lezen. Kant A is geschreven door Bart de Wolf en kant B door Sandra J. Paul.
Tweemaal dezelfde hoofdpersonages en dezelfde TikTok challenge, maar dan helemaal anders. De grootste wens van Lev is viraal gaan met een TikTok filmpje. Maar hoeveel is zo’n filmpje hem eigenlijk waard? Hoever is hij bereid om te gaan… en op te offeren?

Kant A:
Om een filmpje te maken dat viraal gaat besluit Lev dat hij iets moet doen dat gewaagd is, iets dat zo bizar is dat mensen wel moeten kijken. Samen met zijn beste vrienden graaft hij midden in de nacht een kuil in zijn achtertuin. Wat hij daar vindt gaat zijn hele leven op zijn kop zetten.
Kant B:
Samen met zijn beste vriend Ziggy gaat Lev meedoen aan een TikTok challenge. Ze moeten opzoek naar een mysterieus object met magische krachten. Kraaidorp, het dorp waarin ze wonen, heeft een behoorlijk duistere geschiedenis en Lev verwacht dan ook dat het geen probleem moet zijn om iets te vinden. Hoe duister Kraaidorp daadwerkelijk is ontdekt hij pas wanneer Ziggy tijdens de opgraving op mysterieuze wijze verdwijnt.

Wat een ontzettend leuk boek was dit! De keuze aan welke kant je begint met lezen beïnvloedt hoe je het verhaal ervaart. Het is net een puzzel, begin je met de stukjes aan de buitenkant of aan de binnenkant?

Beide kanten zijn lekker vlot geschreven en de spanning is tijdens het lezen goed voelbaar. Ik denk dat het relevante onderwerp de jeugd ook ontzettend zal aanspreken, want TikTok is natuurlijk erg populair.

Dit unieke horror jeugdboek is een echte aanrader en geschikt voor lezers vanaf 12 jaar!

Meer recensies van Lezenmetlevy