Middernachtbibliotheek — Matt Haig

lfvanyperen 16 augustus 2025
Middernachtbibliotheek is een betoverend en hartverwarmend verhaal over keuzes, spijt en de vele mogelijkheden die het leven biedt. Nora voelt zich gevangen in een leven vol verkeerde keuzes en teleurstellingen, tot ze terechtkomt in de Middernachtbibliotheek, een plek tussen leven en dood. Elk boek dat ze opent laat haar een ander bestaan ervaren: van Olympisch zwemkampioen tot gletsjeronderzoeker, van het blijven bij haar ex tot een leven vol persoonlijke overwinningen. Zo ontdekt ze langzaam wat echt belangrijk is en wat het leven de moeite waard maakt.

Ik vond het boek vlot lezen en is tegelijk diepgaand, met een duidelijk overkoepelend thema: neem het leven zoals het komt en heb geen spijt van de keuzes die je maakt. Voor mij was Middernachtbibliotheek een heel vermakelijk en inspirerend boek. Het zet je aan het denken, maar zonder zwaar of moralistisch te voelen. Echt een aanrader!

Meer recensies van lfvanyperen