The most powerful magic of all is choice

LifeBetweenBooks LifeBetweenBooks
25 mrt 2021

In het tweede deel van deze trilogie zijn er drie maanden verstreken sinds de bevrijding van Winter. Ondanks dat alles weer een beetje normaal wordt is Meira verre van zorgeloos over de toekomst van haar koninkrijk. Cordell bivakkeert met een groep soldaten in Jannuari (de hoofdstad) om "te helpen" met de bescherming. Meira vertrouwt Noam voor geen meter en gaat op zoek naar bondgenoten om hem te verdrijven. Tegelijkertijd probeert ze ook Theron ervan te weerhouden om de kloof van magie te openen. De reis door het land wordt gecombineerd met de zoektocht naar de sleutels voor de kloof. Hoe meer Meira haar best doet om haar koninkrijk te beschermen, hoe meer ze zich vervreemd van haar vrienden en hoe minder ze zich een koningin voelt.

Als ik heel eerlijk ben vond ik dit deel niet heel sterk in het begin en duurde het ook best lang voor ik er lekker in zat. Het verhaal was vrij langdradig en we krijgen veel mee van de innerlijke strijd van Meira. Soms is er ook een beetje herhaling. Op andere punten verliep het verhaal dan juist weer snel, bijvoorbeeld het verblijf in de andere koninkrijken. Hier had ik graag meer van willen zien. Meira komt in dit deel ook jonger en onervarener over dan in deel 1. Ze is koningin, maar de meeste mensen zien haar als een jong meisje zonder ervaring, zo behandelen ze haar ook.

Wat ik fijn vond aan dit boek waren de hoofdstukken vanuit het perspectief van Mather. Dit vormde een fijne afwisseling met de zware hoofdstukken van Meira en ik hoop dat dit wordt doorgezet in deel 3. Ceridwen heb ik in korte tijd echt in mijn hart gesloten, wat een geweldige meid!

Ik had het fijn gevonden als we wat meer van de verschillende koninkrijken mee hadden gekregen. Ook werd er aan het eind iets te nonchalant met informatie gestrooid denk ik. Opeens was het duidelijk wat er was gebeurd?! Voor mij werkte het vooral verwarrend en ik hoop dat er in deel 3 wat meer duidelijkheid zit.

Ondanks het moeizame begin heeft het einde voor mij veel goed gemaakt. Toch kan ik voor mijn ervaring van dit boek niet meer dan 3 ster geven. Het boek was oké en niet echt veel beter dan deel 1 voor mijn gevoel. Er wordt vooral veel gepraat en er zit weinig actie in het boek, wat waarschijnlijk ook een rol speelt bij mijn beleving van het tempo van het verhaal.

Meer recensies van LifeBetweenBooks