Prachtig verhaal!
Tijdens het lezen van dit verhaal was ik zeer geïntrigeerd door het onderwerp en heb ook mensen om mij heen de vraag gesteld. Wat zouden we doen als onze wereld lijkt te eindigen doordat de persoon waarvan we het meest houden opeens verdwijnt. We gaan rouwen, 'de gebarsten stukjes glasscherven' in ons leven in elkaar proberen te zetten om vervolgens achter te komen dat het niet zo is.
Ik denk dat we allemaal wel verschillende scenario's kunnen bedenken waarin iemand in een onmogelijke situatie terecht komt waarbij je voor de keuze staat om te kiezen tussen twee even wenselijke opties. Maar de kern van dit verhaal gaat niet over het maken van die keuze.
Dit is GEEN verhaal over een vrouw die van twee mannen houdt en moet kiezen van welke man ze het meest houdt, of welke man haar liefde verdient. Dit is een verhaal over de persoonsontwikkeling van een jonge vrouw door haar eigen leven. De manier waarop het leven haar verandert en haar dwingt zichzelf steeds opnieuw te vinden, terwijl ze gaandeweg leert wat echt geluk in het leven is.
Ik heb grote bewondering voor de intelligentie en empathisch vermogen waarmee de auteur het idee over wist te brengen. De schrijfstijl van Taylor Jenkins Read kan je niet anders beoordelen dan perfectie. Haar woord gebruik en opbouw van haar zinnen maakt het tot een soort van poëtisch verhaal waarbij ze net de gevoelige snaar weet te raken. Het boek staat daarom ook vol met hele mooi quotes en wist mij ook meerdere malen diep te doen ontroeren.
Een werkelijk verbluffend beeld van de reis van een vrouw door haar eigen jonge leven. Waarbij ze door zowel vreugde als groot verdriet heen struggeld en de vele lessen die haar hart onderweg leert. Ik raad iedere vrouw aan om dit geweldige boek een kans te geven!