Een mooi vervolg!
Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van 'Hoeder', het tweede deel in de duolgie over Siliah. Na 'Gelijkgeborene' te hebben gelezen was ik erg onder de indruk en ik kon ook niet wachten om het verhaal van Siliah verder te volgen.
Het verhaal begint met een korte terugblik op het voorgaande boek, zodat je weer volledig in de spanning en sensatie zit uit het vorige deel. Zonder al te veel te spoilen, 'Hoeder' is een verhaal wat zich afspeelt in een fictieve wereld 342 zomers voor De Sage van Aya en beschrijft het ontstaan van de Negen Verenigde Rijken. Het gaat over een profetie, waarin politieke commotie een belangrijke rol in speelt. Met in de voorgrond de innerlijke strijd van Siliah onze hoofdpersonage.
Mirjam wist mij weer gekluisterd te houden aan dit boek. Ik kon hem geen moment wegleggen en hierdoor had ik hem in mum van tijd uit. Het is prachtig beeldend geschreven, waardoor het verhaal en de personages voor je ogen tot leven komen. Je volgt het verhaal weer vanuit Siliah. Wat een geweldige en sterke vrouwelijke hoofdpersonage heeft Mirjam gecreƫerd. Ondanks de nare en heftige gebeurtenissen uit het vorige boek blijft ze onverzwakt doorstrijden.
Door vele personages moest ik af en toe wel mijn hoofd er wel goed bijhouden, maar de handige lijst achter in het boek hielp mij daar ook bij. De overige personages worden in dit boek ook verder uitgediept en maken ieder op hun eigen unieke manier een mooi groei door. Je leeft met ze mee, of je haat ze, maar ieder van hun weten je te raken.
Voor liefhebbers van middeleeuwse verhalen vol met spanning, avontuur en een kick-ass vrouwelijke hoofdpersonage raad ik hem zeker aan.
Bedankt Mirjam dat ik weer deel mocht nemen in de blogtour.
Bedankt Mirjam dat ik weer deel mocht nemen in de blogtour.