Fantastische boek!

Deel 2 eindigde met een grote cliffhanger en ik kon niet wachten om hier aan te beginnen. Het verhaal lijkt in het begin traag opgang te komen, maar dat lijkt me logisch omdat we een aantal feiten opnieuw moeten vaststellen en de wereld opnieuw moeten leren kennen. Persoonlijk vond ik dat wel fijn om langzaam en stabiel te beginnen en steeds meer informatie te krijgen naarmate het verhaal vordert.

De urban fantasiesetting en de moderniteit van deze wereld vond ik echt geweldig. Het gemak en gebruik van technologie door de personages, zoals wij dat in de moderne tijd ook doen gaf het net een andere vibe aan de gehele setting.

De plot was ongelofelijk goed opgebouwd. Ik denk dat er wetenschappelijke experimenten moeten worden uitgevoerd over hoe het brein van Maas werkt. Echt geniaal hoe zij verschillende werelden bij elkaar brengt en dat het ook nog eens subliem uitpakt. Er waren zoveel onthullingen die ik niet zag aankomen en ook niet had verwacht. De wendingen in haar verhalen zijn altijd zo diep verweven en goed uitgewerkt. Verbazingwekkend!

De bonusverhalen waren echt een genot om te lezen! Sommige scenes ware prequel scenes, sommige vonden plaats binnen het tijdsbestek van dit boek en andere vonden plaats nadat het was afgelopen. Het bevatten extreme spoilers dus ik zal er niet veel uit de doeken doen.
Terwijl er in dit boek de grenzen worden verlegd naar een groter universum kon ik het ook zeker waarderen dat de focus wel bleef liggen op het Crescent-City verhaal. De personages waar we van zijn gaan houden, krijgen alleen maar meer tijd om te schitteren. Ik heb echt genoten van alle karakterontwikkelingen in dit deel. Bij sommige verhaallijnen had ik wat meer van de bij personages willen zien, maar eerlijk gezegd vond ik dat ook wel prima om op te geven om meer te concentreren op de worldbuilding en de voortgang van het plot.

Ik weet niet hoe Sarah J. Maas dit kan overtreffen, maar ze heeft het eerder gedaan en dat zal ze ongetwijfeld opnieuw doen. Echt een fantastische auteur.

Meer recensies van LifeChangerReader