Doornroosje
Doornroosje is het vijfde en laatste verhaal uit de Duistere Sprookjes met een Twist reeks. Deze is nu ook verkrijgbaar als een bundel met een prachtige cover en artwork. Toen Emma Anna mij vroeg of ik deze deel ook wilde lezen en recenseren, zei ik natuurlijk 'Ja, heel graag'!
Op het moment dat ik het boek aan het lezen was ging ik door een heel drukke periode op mijn werk, waardoor mijn concentratie na werk eigenlijk 0% was. Hierdoor kon ik ook niet helemaal genieten van het verhaal en dat vond ik zonde. Daarom is mijn recensie nu later dan verwacht.
Doornroosje is in vergelijking met zijn voorgangers iets dikkere novelle, maar daar merk je helemaal niks van tijdens het lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersonages Talia en Jaime. De personages waren mooi uitgewerkt, waardoor je ook een stukje achtergrondverhaal van Jaime meekrijgt. Want zo op de eerste blik komt hij duister over, maar naar mate het verhaal vordert krijg je ook een ander beeld over hem. Talia vond ik een heel interessant personage. Op één of andere manier deed ze mij een beetje doen denken aan Junia van een Zee in Elysium (by the way ook een prachtig verhaal geschreven door Emma Anna). Haar vastberadenheid, haar moed, het oergevoel en haar goedhartigheid maakt haar tot een bijzonder sterk vrouwelijke personage.
Het is verbazingwekkend hoe de auteur het sprookje zo'n mega twist heeft gegeven wat je totaal niet verwacht. Je wordt van tevoren gewaarschuwd dat het verhaal duister is, maar het is ook vooral schokkend en taboedoorberekend. Ik weet dat de auteur graag de grenzen opzoekt en met dit boek bevestigt zij wat voor prachtige novelle eruit voortkomt. Ze heeft de reeks met een knaller afgesloten!
Leuk feitje: het sprookje is gebaseerd op het sprookje Zon, Maan en Talia geschreven door de Italiaanse auteur Giambattista Basile in 1634.
Dank je wel @emma.anna_author voor dit recensie-exemplaar. Ik heb er erg van genoten en kijk heel erg uit naar jouw nieuwe verhaal. Je bent een diamant uit eigen bodem!