Fantastische slotdeel!
Dit slotdeel was een fantastische afronding van een heerlijke serie over een vrouw (moeder) en haar zoektocht naar een zelfstandig leven en liefde.
Corina Bomann heeft de perfecte schrijfstijl voor het schrijven van historische romans. Je herkent haar fijne soepele stijl in elke boek. Ze weet steeds de spanning erin te houden en laat je meereizen terug in de tijd. Sophia haar personage heeft Bomann prachtig opgebouwd tot aan deze 3e boek. In haar personage zit veel diepgang, groei en ontwikkeling. Zelfs na zoveel tegenslagen weet ze ijzersterk te blijven en groeit Sophia uit tot een krachtige, onafhankelijk en zelfverzekerde vrouw. Doordat haar voorgeschiedenis gedetailleerd is uitgewerkt snap je haar beweegredenen en de keuzes die zij maakt in het leven.
En terloops leren we ook een aantal iconen uit de cosmetica-wereld kennen zoals Helena Rubinstein en Elizabeth Arden die elkaars bloed wel konden drinken. Ook verwerkt ze een aantal historische feiten rondom de Eerste en Tweede Wereldoorlog in het verhaal. Dit derde deel is net wat beter dan de tweede deel naar mijn mening. Hoe alles weer bij elkaar kwam en de uiteindelijke ontknoping was fantastisch.
Het was een heerlijke trilogie die ik met heel veel plezier heb gelezen.
Het was een heerlijke trilogie die ik met heel veel plezier heb gelezen.