Hartverwarmend!

LifeChangerReader 27 augustus 2025
Laten we ermee beginnen dat ik enorm ben verast door deze roman. Ik begon eraan met het idee dat het een liefdesroman was, maar wat had ik dat mis! Dit is zoveel meer dan dat.

De personages waren ieder heel bijzonder en uniek op hun manier. Hoewel ik best kan begrijpen waarom de hoofdpersonage Phoebe het meest geliefd zou zijn, maar mijn favoriet was Lila. Soms was ze brutaal en arrogant, maar meestal zag ik een laag diepgang. Ik kon haar diepgewortelde emoties voelen in elke handeling en begreep hoe haar gedachten zich ontwikkelden bij alles wat misging. Phoebe daar integen was nog verder ontwikkeld dan Lila, maar de vreemde relatie die ze samen ontwikkelden was prachtig. Haar eerlijkheid was hartverscheurend en ook hilarisch. Ik voelde veel empathie voor haar.
Alle andere personages waarmee Phoebe interactie had, waren net zo leuk om te leren kennen. Het was prachtig om te zien hoe Phoebe langzaam een nieuwe vertrouweling onder hun werd. Van totaal onbekende naar iemand bij wie je terecht kan voor een wijze raad.

Het verhaal is zo opgebouwd dat elke hoofdstuk een dag van de trouwweek beschrijft. Daarnaast bespreekt Phoebe ook haar eigen huwelijk, haar leven, haar carrièredoelen en schrijfdromen. Het was vaak hilarisch, maar ook emotioneel.

De schrijfstijl van dit boek voelde eigenlijk als een innerlijke monoloog. Phoebe beschreef de mensen die ze net had ontmoet op basis van hun uiterlijke kenmerken totdat ze de bruiloftsgasten beter leerde kennen. Vervolgens veranderen ze in mensen met namen. Ik ben dol op de subtiele beschrijvingen die aanvoelen alsof ze uit mijn eigen gedachten komen. Ik wil absoluut meer boeken van Alison Espach lezen. Puur en alleen al vanwege haar schrijfstijl.

Deze roman geeft je hoop. Je krijgt er kippenvel van. Het doet je beseffen naar alle mogelijkheden die voor jou liggen in het leven. Een briljant verhaal over liefde, huwelijk, vriendschap, familie en hoe je de weg terugvindt van de rand van de afgerond. Absoluut een aanrader!

Ik wil @atlascontact bedanken voor deze prachtige recensie-exemplaar.

Meer recensies van LifeChangerReader