Prachtig!

LifeChangerReader 27 augustus 2025
Ik zag het boek voorbijkomen in de Discord van Crissy en mijn interesse was meteen gewekt door de rating die hieraan werd gegeven. Natuurlijk ken ik Karin Bloemen van tv en voorstellingen, maar het verhaal wat ze in dit boek verteld was voor mij erg aangrijpend en shockerend.

In Mijn Ware Verhaal vertelt Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien.
Ze beschrijft echter ook hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.

Het verhaal is op een vertellende manier geschreven, waardoor je het gevoel krijgt alsof Karin het persoonlijk aan jou verteld. Dit zorgde ervoor dat het verhaal nog sterker binnenkomt wetend dat het allemaal werkelijk heeft plaatsgevonden. Jouw emoties worden naar alle kanten gestuurd. Het maakt je kwaad en hebt medelijden met zowel de zussen Bloemen als hun moeder, maar tegelijkertijd heb je ook enorm veel bewondering voor Karin. Ze vertelt wat ze allemaal heeft meegemaakt en wat de gevolgen ervan zijn, wat voor littekens het heeft achtergelaten. Karin geeft jou een andere kijk op de rol van de slachtoffers. Oordeel niet vooraf, maar probeer de slachtoffers te begrijpen. Sommigen hebben geen enkel benul dat ze in die rol zitten.
Desondanks weet ze tussendoor ook wel een glimlach op je gezicht te brengen door bepaalde dingen die zij zegt of heeft gedaan.

Het verhaal heeft me erg geraakt en het is een verhaal dat ik nooit zal vergeten. Daarom raad ik hem ook wel iedereen om dit boek een keertje op te pakken.

Meer recensies van LifeChangerReader