Mooi en ontroerend

LifeChangerReader LifeChangerReader
30 mrt 2025

Het restaurant van de herinneringen van Yuta Takahashi is een hartverwarmend verhaal over verdriet en afscheid waarin de personages een restaurant vinden waar herdenkingsmaaltijden worden geserveerd.

Hoewel dit boek erg verdrietig was, bracht het wel een heel fijn idee om nog even tijd door te brengen met je overleden dierbaren. Net als sommige andere Japanse boeken die ik heb gelezen, gaat het verhaal meer over de klant en zijn/haar relatie met de overledene dan over de maaltijd zelf. Het restaurantkatje speelt een belangrijke rol in het restaurant wat ook heel schattig was. De verhalen vertellen hoe mensen dit restaurant bezoeken, de maaltijd bestellen en vervolgens weer contact leggen met hun dierbaren.

Ik vond het een heel schattig, emotioneel en hartverscheurend boek om te lezen. Ik heb er echt van genoten. Het verhaal is over het algemeen goed geschreven en zeker ook boeiend.

Als extraatje krijg je in elk hoofdstuk een aantal weetjes mee over het eten in dat hoofdstuk en de cultuur eromheen in Japan. Je krijgt er ook een recept bij, zodat je het zelf kunt maken en proeven.

Ik lees graag Japanse romans, omdat de meeste Japanse romans een uniek verhaal hebben en dit boek is daarop geen uitzondering.

Meer recensies van LifeChangerReader