Laat hem niet binnen

LifeChangerReader LifeChangerReader
30 mrt 2025

In Laat hem niet binnen duikt Lisa Jewell in psychologische spanning en verweeft familiegeheimen, gevaar en een huiveringwekkend gevoel van behagen. Het is een mix van mysterie, huiselijke spanning en een psychologische thriller. Het is meer een mysterie dan een thriller, maar er zitten een paar spannende aspecten in.

Ik wil eigenlijk niets zeggen over de plot, want de beste manier om van dit boek te genieten is door er volledig blind in te gaan en de zaken zich één voor één te laten ontvouwen.

De setting was heel goed opgebouwd. De auteur weet het gevoel perfect te vatten van knusse huiselijke ruimtes tot de verontrustende momenten waarop die veilige ruimtes in gevaar lijken te komen. Het is een mooi basis voor een verhaal in de trant van "Ken je de persoon die je in huis hebt toegelaten wel echt?"

Wat mij het meest opviel was Jewells vaardigheid in karakterontwikkeling. Elke hoofdpersonage, zowel Nina, Ash en Martha, is diepzinnig en complex vormgegeven, waardoor ze opmerkelijk realistisch overkomen. Dit maakte het extreem makkelijk om een band op te bouwen met deze personages en de worstelingen die ze allemaal doormaken. En met hen meeleeft terwijl ze ontdekken wat er werkelijk aan de hand is.

Het verhaal komt met duizelingwekkende snelheid op je af, maar de auteur offert de diepgang niet op voor tempo. In plaats daarvan creëert ze plotwendingen die zowel onverwacht als volkomen geloofwaardig zijn. De auteur laat je twijfelen over wie je kan vertrouwen. De spanning, sensatie en leugens zorgden ervoor ik elke pagina zo snel mogelijk omsloeg om te zien waar het naartoe ging.

Erg genoten van dit boek en de bijzondere personages.

Meer recensies van LifeChangerReader