Opnieuw spannend en meeslepend
Vandaag keren we terug naar New York waar we oog in oog komen te staan met angst, verlies, manipulatie, verraad, het omzeilen van regels als middel om een doel te bereiken en volgen we onze zoektocht naar rechtvaardigheid.
Je hoeft maar 2 woorden te zeggen en dan weet je dat je qua personages en verhaal helemaal goed zit "Eddie Flynn". In dit boek is Eddie vervreemd van zijn vrouw hoewel hij het contact met zijn dochter wel onderhoudt. Twee mensen die centraal staan in zijn leven, maar toch voelt hij zich verscheurt tussen zijn gezinsleven en zijn beroep. Diep van binnen is Eddie nog een gewone man met fatsoen en enorm loyaal, maar wanneer het nodig is kan hij ook sluw zijn. Zijn passie voor zijn werk is bewonderingswaardig.
De auteur heeft iemand gecreëerd die je aan het lachen maakt, je op het puntje van je stoel houdt van spanning en continue jouw aandacht bij de les houdt.
Het is leuk hoe de cast wordt versterkt met steeds meer leuke personages. Zo is agent Harper een sterk vrouwelijk personage. Ze is moedig, slim en volgt haar gevoel.
Rechter Harry is een soort vaderfiguur voor Eddie. Het band wat ze hebben en de grappen die worden gemaakt brengt ook een vleugje luchtigheid mee in het verhaal. Last but not least.. Ford is grappig, intelligent en zeer sympathieke personage.
We zien Eddie opnieuw in een situatie waarin hij op zijn best is namelijk in een rechtszaal, waar hij het bewijsmateriaal optimaal benut en hopelijk de overhand krijgt op de aanklager. Zoals gewoonlijk zitten er talloze wendingen en het verhaal zat vol slimme oplichterstrucs die Eddie met 2 vingers in zijn neus kon uithalen.
Het was wederom een uitstekende juridische drama thriller met een op hoog tempo snelle actie die dat net puntje op de "i" zet. Zeker een aanrader!