Magisch en gezellig
Wanneer de bladeren beginnen te vallen, stijgt de magie… Een betoverende, cosy fantasy over de kracht van liefde.
Het tempo van dit boek is onverwacht, met de eerste helft die een zeer lange, langzame en gezellige route neemt om de scène te schetsen en ons kennis te laten maken met Belle en haar situatie. De beschrijvingen zijn zeer verfijnd en schetsen een beeld van Londen in de herfst, een knusse boekwinkel die bijeen wordt gehouden door geheime magie, en een vrouw die het gevoel heeft dat ze niet helemaal kan bevatten waarmee ze te maken heeft.
In de tweede helft van het boek wordt de tempo flink verhoogd en tilt het boek van een cosy schattig verhaal naar een spannende fantasy, mysterie thriller.
Zodra Belle van haar koven de opdracht krijgt om haar magische kracht te bereiken, moet ze een reeks magische uitdagingen aangaan. Maar naarmate ze vordert, lijkt het erop dat iets of iemand sinisters haar tegenwerkt. Belle haast zich om haar magische krachten te bereiken en te ontdekken wie er achter de mysterieuze dreiging zit, omringd door haar vrienden en familie, die zich hebben verzameld om haar te helpen in haar moeilijke tijd.
Rewitched past in de niche van verhalen over en voor jonge vrouwen die een boost aan zelfvertrouwen nodig hebben op de lastige leeftijd van laat 20 en begin 30, een periode die lang niet zo goed belicht wordt als die van de tieners en begin twintig.
Het verkent thema's als het vinden van je eigen kracht, leren om hulp te vragen en te accepteren, relaties en een gemeenschap opbouwen, en in je kracht komen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.
Rewitched is voor liefhebbers van 'old school witchy' verhalen vol kopjes thee, herfstachtige sferen en onwaarschijnlijke vriendschappen die een warme gemeenschap vormen.