Over liefde, vriendschap en andere dode dingen
Wat als eerste in het oog springt bij dit boek, is de prachtige omslag. Wanneer je wat creativiteit hebt, zie je daar meer in dan alleen een huisje aan het strand. De buitenkant als zowel de binnenkant zijn prachtig vormgegeven met illustraties.
Het verhaal begint met de begrafenis van Lucas en als lezer wordt jij aangesproken als een oud-inwoner van Zeehagen. Hierdoor raak je meteen betrokken en vanaf dat moment raak je verstrikt in een web van geheimen en leugens.
Het boek bestaat uit 6 delen en wordt verteld uit 3 verschillende perspectieven. De verschillende personages zorgden eerst voor verwarring, maar dat duurde gelukkig niet lang. Door de vloeiende en beeldende schrijfstijl is de spanning, wanhoop en angst vanaf de pagina's voelbaar. Naarmate het verhaal vordert zorgt juist de afwisseling van perspectieven en korte hoofdstukken dat je in een sneltreinvaart door het verhaal gaat.
Ik merk dat Lisette een hele toegankelijke schrijfstijl heeft wat vele Young Adult lezers zal aanspreken.
De personages worden zorgvuldig uitgewerkt, waardoor je het gevoel hebt ze echt te herkennen. Als lezer voel je de spanning tussen de vrienden toenemen. Het is een meeslepend en spannend verhaal met rollercoaster aan emoties.
Het verhaal omvat veel meer dan alleen zoektocht naar de waarheid. Naast het mysterie rondom de dood van Lucas komen ook belangrijke thema’s aanbod wat zich kan afspelen tussen de jongeren, zoals verliefdheid, vriendschapsloyaliteit, trauma, schuldgevoel en de machteloosheid om het beschermen van de mensen die je dierbaar zijn.
Lisette Kruijt toont in "Over liefde, vriendschap en andere dode dingen" aan hoe verdriet kan veranderen in achterdocht en hoe liefde verstrikt kan raken in schuldgevoel.
Ik heb enorm genoten van het ontrafelen van deze gecompliceerde puzzel. Weer een favoriete auteur erbij!
@uitgeverij.rebelbooks nogmaals hartstikke bedankt voor de benadering en dit recensie-exemplaar!