Erg van genoten!
Laten we meteen met de deur in huis vallen; ik heb echt genoten van dit boek. Is het meest perfecte boek ooit geschreven? Nee! Maar heeft het mij wel dat gevoel gegeven? Absoluut! Het is innemend, grappig, eigenzinnig en lief. Maar het gaat ook over verdriet en angst, hoop en vergeving, trouw blijven aan jezelf, volwassen worden en natuurlijk de liefde.
Lynn Painter creërt geloofwaardige jonge personages waar je meteen een band mee voelt en met hen meeleeft. Het tienergedrag komt perfect tot uiting door de handelingen van de personages.
Liz haar uitgebreide kennis en liefde voor romantische komedies waren zo innemend, net als haar ietwat misplaatste poging om haar eigen happy ending te creëren. Ik vond Liz ook een zeer sympathiek personage aangezien ze duidelijk worstelt me het verlies van haar moeder. Het is duidelijk dat ze heel hecht waren en dat Liz haar afwezigheid enorm voelt.
Haar imperfecties maakt haar juist ook reëel. In een poging om haar eigen happy ending te krijgen, laat ze haar beste vriendin zo goed als in de steek. Terwijl ze worstelt met haar verlies, duwt ze haar stiefmoeder weg en weigert haar deel uit te laten maken van haar leven. Terwijl Hannah ontzettend lief voor haar is. Deze lastige en ongemakkelijke momenten maken haar een realistische personage.
En dan hebben we Wes en Michael. Beiden ook herkenbare en leuke personages. Beiden hebben hun eigen positieve en negatieve kanten.
Ik vond eigenlijk alle personages wel leuk. Ze groeiden allemaal aanzienlijk in de loop van het verhaal en dat was duidelijk te merken.
Het is een boek dat je echt zelf moet ervaren. Het is niet alleen een heerlijke romantische rom-com met tropes zoals fake dating and enemies to lovers, maar hij zit ook vol perfect geplaatste verwijzingen naar al mijn favoriete romantische komedies. Ik denk eerlijk gezegd dat geen één boek me ooit zo hard heeft laten lachen. Ik zat zowat het hele boek van oor tot oor met een glimlach.
Ik vond het hele verhaal geweldig, de personages, de groei die ze doormaken, de grappen, de hartverscheurende en hartverwarmende momenten en het plezier die je met hun beleeft. Kortom dit is gewoon de perfecte young adult rom-com die je een keer moet hebben gelezen. Zeker voor de liefhebbers van rom-com films jaren '90-2000.