Wederom spannend!

LifeChangerReader LifeChangerReader
30 mrt 2025

Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat ik geen genoeg kan krijgen van de oplichter die advocaat is geworden en ik ben bijna door de serie heen.

Het boek is vanuit meerdere perspectieven geschreven en de hoofdstukken van de moordenaar geeft het verhaal een hele andere dementie. Echt een kunstwerk.

De personages waren weer zoals gewoonlijk subliem. Eddie is en blijft ons favoriet.
Kate is een nieuwe personage die mij vanaf het eerste moment al meteen aansprak. Ik vond het erg leuk om Kates zelfvertrouwen te zien groeien gedurende het verhaal. Het voegde een interessante dynamiek toe door er nog een advocaat bij te betrekken.
Sofie en Alexandra zijn zo fascinerend en slim in het verhaal verwerkt. Ik heb veel te vertellen over deze personages, maar dan zullen het spoilers zijn.

Ik zat de hele tijd met mezelf in conflict tijdens het lezen van dit boek. Ondanks de slim verborgen aanwijzingen en de misleiding die de auteur in het boek rijkelijk gebruikt, had ik al vroeg een idee wie de moordenaar was en uiteindelijk kreeg ik gelijk. Maar dat is juist het mooie van dit boek; het moedigt je constant aan om te proberen te achterhalen wie de schuldige is, terwijl het er tegelijkertijd alles aan doet om je eigen logica te twijfelen. Is het echt zo voor de hand liggend of word ik gewoon op het verkeerde spoor gezet?

Steve Cavanagh zal fans van de serie choqueren met de richting die hij met dit verhaal inslaat. Hoewel de moord buitengewoon bruut is, wordt deze grotendeels onbeschreven gelaten en toch zal de impact van wat je leest lang aanhouden. Zonder het te spoilen wil ik nog wel zeggen dat ik zelfs aan het einde een traantje moest laten, want er gebeurt iets wat ik niet had verwacht en als fan van deze serie mij ook emotioneel diep raakte.

De schrijfstijl van deze auteur is en blijft bewonderingswaardig. Hij weet de spanning op te bouwen en je elk klein detail in een boek te laten betwijfelen. Het fascineert me om zo te schrijven dat de lezer net genoeg krijgt om te geloven dat elke optie mogelijk is in welke richting het verhaal zal lopen. Erg van genoten!

Meer recensies van LifeChangerReader