Meeslepend en ontroerend!
Blue Sisters is een ontroerend verhaal over zusterschap, verdriet en individualisme. Coco Mellors brengt de ups en downs van een familiedynamiek prachtig onder woorden en laat zien dat alle mensen gewoon gezien, gehoord en geliefd willen worden.
Het verhaal volgt de levens van drie zussen, elk vanuit een ander perspectief. Zo is er de oudste, Avery, gevolgd door Bonnie en Lucky, die worstelen met de dood van hun vierde zusje, Nicky.
We ontmoeten de personages een jaar na Nicky's dood. Het was soms frustrerend om hun fouten te zien gebeuren, maar tegelijkertijd voelde het echt, vooral te midden van hun verdriet. Alle personages zijn goed uitgewerkt, elk met hun eigen achtergrondverhaal. Avery, een verslaafde die advocaat is geworden; Bonnie, een bokser; en Lucky, die een carrière als model heeft. Ik vond het leuk dat ze allemaal hun eigen leven hadden in verschillende steden over de hele wereld, wat op veel manieren bijdroeg aan het verhaal, waaronder het begrijpen waarom de communicatie tussen zussen zo slecht was.
Er zijn veel bijpersonages om allemaal te kunnen bijhouden. En hoewel geen enkele echt interessant was, vooral niet in vergelijking met de drie hoofdpersonages, vond ik het wel leuk dat ze allemaal iets toevoegden aan het verhaal, met name Avery's vrouw en de ouders.
Het voelde realistisch dat er na haar dood met zoveel genegenheid aan Nicky werd gedacht, en dat ze benadrukten hoe veel beter zij in hun ogen was dan de zussen. Dat is een realistisch aspect van rouw. Als lezers zullen we ons niet bewust zijn van Nicky's tekortkomingen zoals de andere personages, omdat ze wordt getoond vanuit het perspectief van verlies en verdriet.
Blue Sisters biedt een meeslepende verhaal over familie, ambitie en genezing die iedereen zal aanspreken die te maken heeft gehad met complexe broer-zusrelaties of carrière druk. Mellors heeft hier iets bijzonders gecreëerd.