Briljant geschreven verhaal!
De enige die overbleef is een spannende, meeslepende gothic thriller die me echt op het puntje van mijn stoel hield. Ik heb werkelijk waar genoten van Sagers schrijfstijl. Hij heeft een briljante manier om de spanning op te voeren naarmate het verhaal vordert.
Het verhaal heeft een goed tempo en wordt steeds actie voller naarmate het verhaal eindigt. Er zijn een aantal wendingen en verassende onthullingen die ik absoluut niet had zien aankomen.
De auteur heeft echt talent om deze fascinerende omgeving tot leven te brengen en het dramatische, imposante landhuis echt tot leven te brengen in het verhaal.
De personages in het verhaal zijn complex en boeiend. Ik genoot ervan hoe ik nooit helemaal zeker wist wie betrouwbaar was of wie de waarheid sprak. Kit is een interessant hoofdpersonage die te maken heeft met het verlies van haar moeder, de verslechtering van haar relatie met haar vader en haar gebrek aan carrièremogelijkheden. Lenora is al even fascineren. Ze is zoveel meer dan ze lijkt.
Kortom het is een goed uitgewerkt, meeslepend verhaald dat me tot de laatste pagina aan het boek gekluisterd hield. Als je fan bent van Riley Sager, of op zoek bent naar een thriller die je op het verkeerde been zet, dan is dit boek een absolute aanrader!