Een ijzersterk debuut!
Een ijzersterk debuut van R.B. van Eek. Hij heeft deze misdaaddrama geschreven in actieve verslaving. Na zijn afkicktraject is het boek echt uit. En wat een boek is het geworden! Het zit vol spanning en het einde is zo verrassend. Door de setting van het verhaal krijg je een andere kijk in een wereld dat voor mij onbekend was en waar ik vooroordelen over heb gecreëerd. Robin vertelde: "Ik wilde een soort friendssetting neer zetten" en dit is precies het gevoel dat ik kreeg.
Het verhaal gaat over twee mannen wiens levens op ingrijpende wijze uit balans raken. Danny leidt aanvankelijk een rustig en voorspelbaar bestaan als taxichauffeur: hij heeft een stabiele relatie en een toekomst vol beloftes. Maar alles verandert wanneer hij iets ontdekt dat zijn leven volledig op zijn kop zet en hem in een steeds diepere wanhoop drijft. Tegelijkertijd volgt het verhaal Chip, een man die net uit de gevangenis is vrijgelaten en vastbesloten is opnieuw te beginnen. Ondanks zijn goede intenties wordt Chip echter achtervolgd door dreigementen en onzekerheid over wie hem wil schaden en waarom. Terwijl zowel Danny als Chip vechten met hun persoonlijke problemen, volgt een intense mix van spanning, strijd en de emotionele tol van verlies en gevaar.
Beide personages wisselen zich af. Het is soms even zoeken in welke tijd je zit, bij wie maar dit houdt het spannend en je wilt doorlezen. De vrienden en omgeving geven je een rauw beeld van de hoofdpersonages. Ondanks ze gemeenschappelijke vrienden hebben en op dezelfde locatie komen had ik het einde niet zien aankomen. Ik heb erg genoten van het boek en ben blij dat ik hem heb mogen lezen.