Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een nacht in New York

1932. Wanneer Frances vermoedt dat haar broer zich bezighoudt met schimmige zaken waarbij de onderwereld én de bovenwereld van New York betrokken zijn, gaat ze met hulp van haar vriendin, de eigenzinnige fotografe Agnes, op onderzoek uit. Wanneer beide vrouwen het slachtoffer worden van dezelfde man, zinnen ze op wraak en lokken deze rijke industrieel met een smoes naar de top van zijn in aanbouw zijnde Empire State Building. Voor de man loopt dit niet goed af, maar hoe zal het aflopen voor deze vrouwen?

Een nacht in New York neemt ons mee naar het New York in de jaren ’30. Een mooie sfeer wordt neergezet en de armoede is soms voelbaar beschreven. De personages in dit verhaal zijn realistisch en de emoties van Frances en Agnes zijn voelbaar. Toch had ik soms moeite me verbonden te voelen met de personages, maar dat komt misschien omdat ik het verhaal wat fragmentarisch heb gelezen.

Na een spannend hoofdstuk gaan we terug in de tijd, en gedurende het verhaal, wat ongeveer drie maanden duurt, gaan we steeds heen en weer in de tijd. Steeds ontdek je steeds meer, en dat maakt het verhaal wel interessant. Door de sprongen in tijd, wil je als lezer steeds verder lezen om te weten hoe het verhaal in elkaar steekt. Frances is een interessant personage, een sterk karakter. Ze weet goed wat ze wil en maakt spannende dingen mee.

De schrijfstijl van Lara Thompson is vlot en langzaamaan werkt ze naar een spannend plot. Met een aantal twists weet ze ons als lezer in spanning te houden, Een nacht in New York is met recht een spannende roman te noemen.

Thema’s als corruptie, familie, drugs en racisme, maar ook geweld tegen vrouwen komen naar voren in dit verhaal en vormen samen een fijn debuut van deze auteur. Een kijkje in de Amerikaanse geschiedenis, geschreven in een spannende roman.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?