Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wederom top!

Nina is journalist en verblijft met haar vriend Floris en zijn ouders en tante in een huisje op Terschelling. Ze hebben het gezellig samen, al had Nina gedacht nooit meer op Terschelling te komen. Precies 25 jaar geleden kwam haar vriendin daar om het leven tijdens hun tienervakantie. Iets wat Nina nooit is vergeten, verschrikkelijk. Wanneer ze in de krant een oproep van de politie ziet, komt ze op het idee zelf een artikel te schrijven, al ziet haar baas meer in een podcast. Ook dat idee staat Nina wel aan en ze wil graag het verhaal van Sterre op die manier vertellen. Ze gaat op onderzoek uit en wil zoveel mogelijk mensen spreken uit die tijd. Al snel legt ze contacten en ontdekt ze dingen die ze nog helemaal niet wist….

Wauw! Ook deze Linda van Rijn thriller is weer een echte pageturner. De korte vlotte hoofdstukken en de schrijfstijl van de auteur zorgt ervoor dat je compleet in het verhaal getrokken wordt en dat je samen met Nina op onderzoek gaat voor haar podcast. Doordat zij zelf een tijdlijn aan het maken is van gebeurtenissen van toen krijg je als lezen een steeds completer beeld van wat er met Sterre is gebeurd en dat maakt dat je net zo graag als Nina wil ontdekken wie er iets met de moord te maken heeft gehad.

De sfeer is ook zo fijn neergezet. Ondanks dat ik nooit op Terschelling (of Waddeneiland) ben geweest voelde ik de zeewind, rook ik de zee en kon ik me een voorstelling maken van het eiland. Ik wil er eigenlijk wel naar toe! Mooi ook hoe de andere personages in het verhaal een rol krijgen en hoe de terugblikken naar het verleden het verhaal steeds meer vorm krijgen.

Terschelling is wat mij betreft weer een echte Linda van Rijn, spannend, niet weg te leggen en helemaal in een vakantiesfeertje. Precies waar ik van hou bij een thriller!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?