Advertentie

Onder de Vlinderboom is een boek dat zich afspeelt in twee verschillende tijden. Aan de ene kant maak je kennis met Anna en haar tweeling Clara en Tony. Zij leven in Zuid Afrika tijdens de Boerenoorlog in 1900. Worden weg gehaald bij hun boerderij en komen terecht in een concentratie kamp. Hier word je in meegesleept hoe het er toen aan toe kon gaan.
Aan de andere kant maak je kennis met Iris wie in Nederland woont in 2001. Ze is bezig met een wetenschappelijk onderzoek over energetica. Wat blijft er bij een mens knagen nadat ze een traumatiserende ervaring hebben gehad.
De twee vormen natuurlijk een connectie. Iris was als klein meisje al eerder naar Zuid Afrika gegaan en had nog steeds contact met haar vriendin Geraldine. Ze emailde elkaar nog steeds. De connectie tussen de twee levens hoe die verwikkeld zijn met 100 jaar er tussen is best interessant om te lezen. Wat dit precies is moet je zelf maar ontdekken.
Het heeft in ieder geval te maken dat Iris ook haar onderzoek betrekt tot de boerenoorlog en hier graag meer over wilt weten.
‘Onder de vlinderboom’ is een mooi boek en aan het einde snap je waarschijnlijk ook meer van de titel van het boek.

Reacties op: 2 eeuwen 1 verhaal

14
Onder de vlinderboom - Pauline Vijverberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker