Advertentie

Een erg indrukkend verhaal. Waar je het leven van Lian meemaakt als jong meisje en wat er met haar gebeurd in 4 jaar. Het speelt zich in in de jaren 70 in China. Een tijd waar het belangrijk en eigenlijk verplicht was om je aan de regels en normen en waarde te houden van de grote leider. Deed je dit niet werd je in een soort strafkamp gehouden voor onbepaalde tijd.
Niet alleen de 3e kasters kwamen hier terecht ook de tweede en eerste kasters. Waaronder Lian haar moeder. Door een huidziekte was het genoodzaakt dat Lian met haar meeging naar het kamp zodat haar moeder meer een oogje in het zeil kon houden. Ze kreeg hier les van hoog geleerde zodat ze na afloop geen achterstand opliep op school nadat ze het kamp mochten verlaten.

Eenmaal in de normale wereld was het moeilijk om met sommige situaties om te gaan maar toch val je al snel in je oude patroon. Wel werd Lian bevriend met Kim. Zij was een derde kaster. Als een eerste kaster met een derde omgaat is eigenlijk absurd. In dit boek leer je ook goed de verschillen tussen beide. Het is erg interssant hoe het er daar allemaal aan toe ging. Zeker een aanrader.

Reacties op: ontspannend maar toch leerzaam

219
Het lelietheater - Lulu Wang
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners