Heerlijk traag verhaal om je mee te laten slepen

MaartjeJ 03 oktober 2023
Al bladerend op Hebban kwam ik het Walvistheater tegen. De combinatie van de titel en de prachtige kaft maakten dat het boek mijn aandacht trok.

Meestal lees ik 3 boeken per week. Deze week dook ik onder in het Walvistheater. Een heerlijk traag boek met bloemrijk taalgebruik dat je meeneemt op avontuur met de kinderen van de familie Seagrave. Hierdoor daalde het gemiddelde leestempo, maar ben ik wel een 5-sterrenboek rijker

Het aanspoelen van de walvis en het claimen ervan door het hoofdkarakter is beeldend geschreven. Je bent er bij, ziet het aan en geniet van de moed van Cristabel. Het skelet van de walvis vormt het theater. Het theater komt in de diverse fasen terug in het boek.

Dan komt de 2e wereldoorlog en komt het verhaal in een stroomversnelling. Van heerlijk meanderend gaat het over in spanning en grijpt het je vast.

Verschillende leeservaringen in een boek dat van begin tot einde weet te boeien. Ik wens je veel leesplezier!

Meer recensies van MaartjeJ