Hiken met Tim Voors

MaartjeJ 16 juni 2025
Een nieuw boek van Tim Voors; dat wil ik lezen. Tim neemt je mee op zijn ultieme hike van Canada naar de grens van Mexico. Al lezend ga je mee op avontuur in de natuur en groei je in het buitenleven.

Het is mooi om te zien hoe hij eerdere ervaringen meeneemt op deze trail. Een trail waarvan Tim aangeeft dat deze zwaarder is dan zijn eerdere hikes. En als ik eerlijk ben, dat merk je als lezer van het boek. Het is net alsof ik in de eerdere boeken meeliep. In deze ultieme tocht bleef ik iets meer op afstand. Alsof de lange dagtochten, de fysieke ongemakken, het klimmen en dalen al volop energie vroegen. Zoveel dat er net wat minder ruimte overbleef voor de trail magic.

Is daarmee de prestatie van het afleggen van deze ultieme tocht minder groot dan de eerdere tochten? Nee, zeker niet. Het versterkt juist de indruk dat Tim dé ultieme tocht liep en zijn energie en focus daarvoor nodig had. Petje af en Hawaii-shirt aan! #respect

Meer recensies van MaartjeJ