Levenslange ontdekkingstocht
"Want elke stap vooruit was er één, en alle stapjes bij elkaar opgeteld hadden uiteindelijk een sprong gevormd waarmee ik n aar grote hoogten had kunnen stijgen".
Voor de HRC2026 bedachten we als Hebbanisten 52 challenges. Eén voor elke week van het jaar. Eén van de uitdagingen is: lees een boek geschreven door een auteur jonger dan jezelf bent.
Hoe selecteerde ik het boek voor deze categorie?
Op mijn ereader keek ik naar boeken die klaarstonden om gelezen te worden. Vervolgens zocht ik op internet naar leeftijden van de auteurs. En zo ontdekte ik dat Judith Visser een paar jaar jonger is dan ik.
Zondagskracht is het derde deel van haar boekenreeks over-leven met autisme. Het derde deel volgt op Zondagskind (https://www.hebban.nl/boek/zondagskind-judith-visser) en op Zondagsleven (https://www.hebban.nl/boek/zondagsleven-judith-visser). Elk van de drie boeken beschrijft een aantal levensjaren van Jasmijn. Het karakter Jasmijn is gebaseerd op het leven van Judith Visser zelf. Ze vertelt over haar uitdagingen en oplossingen in het leven. En hoe haar liefde van en voor haar wolfshonden hierin van grote steun voor haar is.
Alle drie de boeken waardeerde ik met 4 sterren. Waarom 4 sterren, ik denk vooral omdat hoe ze haar leven inricht met haar partner en honden indruk op me maakt. Het boek zelf vult qua informatie niet zo heel veel aan op haar eerdere boeken uit deze reeks. Het laat wel zien dat (net als zovele ontdekkingstochten in het leven) het leven met autisme een continue reis is die nooit klaar is.
Hoe selecteerde ik het boek voor deze categorie?