ongeduldig inspirerend!
Biografie, kunst, vrouwen in de 20e eeuw.
Eigenlijk heb ik na het lezen van dit boek geen tijd meer om een recensie te schrijven.
Het gevoel te veel tijd te hebben verloren met onnozele dingen bekroop mij tijdens het lezen steeds meer. Ik besefte :Lezen en schilderen zijn voor mij eigenlijk de hoofzaken. Die drive die Jeanne heeft en er aan toegeeft, fantastisch! Heel goed geschreven met veel informatie over haar werk, haar beleving en het verloop van alle gebeurtenissen in het gewone leven, familiekwesties, internationale perspectieven en het leven van de alleenstaande vrouw en de vrouw-vrouwrelaties in die tijd. Boeiend geschreven en tot het eind de moeite waard. Jolande Withuis heeft hiermee een enerzijds prachtig tijdbeeld neergezet, goed in haar onderwerp/persoon gedoken, anderzijds een intense beschrijving van een persoon met een eigenzinnig karakter.
fijn dat er een mooie cover is gekozen van een schilderij, zo is het ook een juweeltje in de boekenkast.