Bewonderenswaardig
Dit boek heeft mijn bewondering opgewekt en wel om verschillende redenen:
Ten eerste bewondering voor het werk van de auteur: de vastberadenheid, het doorzettingsvermogen, de nooit aflatende wil om de waarheid te achterhalen.
Ten tweede voor de inhoud van het boek: hoewel ik geen enkele binding heb met Limburg heb ik me laten meeslepen door de indringende manier waarop een deel van de geschiedenis van WO II in deze provincie wordt weergegeven. Het is bijzonder interessant om te vernemen hoe de verhoudingen tussen de verschillende oorlogsorganisaties hebben kunnen leiden tot de gebeurtenissen van augustus 1944.
En ten derde voor de vlotheid van de schrijver: als fervent lezer van romans heb ik dit non-fictie verhaal ervaren als een soort page-turner. Je bent in de ban van het verhaal en de tekst leest zo vlot dat je steeds gefocust blijft.
Met dank aan de krant "De Standaard" om dit e-book gratis aan te bieden.
Met dank aan de krant "De Standaard" om dit e-book gratis aan te bieden.