Een mustread in het feelgood genre, de hele serie trouwens!

Manon 09 oktober 2025
Het was weer heerlijk om te mogen genieten van een nieuw deel van Lessen in de Liefde, want o wat keek ik uit naar het verhaal van Boaz. En het hele boek lang heb ik er niet aan proberen te denken dat dit het laatste deel was, want ik wil helemaal nog geen afscheid nemen van deze lieve mensen...Stuk voor stuk hebben ze een plekje in mijn hart veroverd en misschien is dit laatste deel wel mijn favoriet! Jade is echt een ster in het neerzetten van de leukste, liefste en mooiste personages.

Wanneer Boaz veel eerder dan verwacht, terugkeert na een soloreis treft hij zijn jeugdliefde Levi aan in zijn huis samen met zijn twee kinderen. Boaz’ hart staat even stil, wat doet Levi nou in zijn huis? En wat moet hij hier nou mee?

All the feels, het klinkt zo cliché, maar de Eeuwige twijfelaar heeft het allemaal. Jade laat me lachen, smelten en ontroert me met haar heerlijke verhaal over Boaz. Boaz die bijna overal aan twijfelt behalve over zijn liefde voor Levi…

In deze mm-romance is de chemie sterk voelbaar, en door de onbereikbaarheid en de stukken die je leest uit het verleden wordt de spanning daarin steeds meer opgebouwd. Ook houdt Jade wel van spicy scènes en weet die met een vurige mix van verlangen en veel liefde sterk neer te zetten.

En dat dit verhaal bol staat van liefde dat is direct voelbaar. Liefde voor familie, liefde voor kinderen, liefde voor de vrienden om je heen, liefde voor je werk en daarnaast ook stomende liefde tussen de twee liefsten! Maar ook raakt Jade diepere thema’s aan, zoals rouw, omgaan met je geaardheid en afwijzing binnen een gezin.

Dat alles bij elkaar maakt dit verhaal ontroerend, en de warmte die je door alle andere liefde voelt zorgt ervoor dat je dit boek met een zucht sluit. Wat kan het leven moeilijk, verdrietig maar ook zo mooi tegelijk zijn, en dat heeft Jade perfect weergegeven in dit heerlijke verhaal, de perfecte afsluiter van deze serie. Al kan ik best nog wat titels verzinnen hoor Jade en mogen we wat mij betreft nog best even doorgaan…. Dan hoeven wij nog geen afscheid te nemen!

Dankjewel Jade voor je geweldig leuke serie. Ik hou van jouw humor, je directheid en de manier waarop je liefde, lust en lol met elkaar combineert. Heerlijk hoe je deze serie afsluit met een ontroerend verhaal.

Meer recensies van Manon

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!