Heerlijke winterse feelgood!

Manon 04 november 2025
Mirren heeft niet zo’n zin in de kerstdagen, ze voelt zich alleen en ook op haar werk staat ze er alleen voor. Vorig jaar rond deze tijd was ze samen met Theo op zoek naar een kostbaar boek, maar Theo heeft haar laten zitten. Wanneer ze gevraagd wordt door de knappe Jamie om hem te helpen een boek op te sporen reist ze af naar het koude Schotland waar haar een bijzondere zoektocht te wachten staat…

Door de heerlijke schrijfstijl van Jenny Colgan beleef je het verhaal alsof je omringd wordt door de omgeving die ze schetst en al snel stappen we met Mirren op de meest geweldige trein die je je maar kan voorstellen. De rijtuigkamer was uitgevoerd als een bibliotheek met rode gordijnen en overal boeken. Het avontuur is begonnen en ik ben verkocht.

De winterse sfeer is ook direct voelbaar. De kou straalt van de bladzijdes en de setting van het oude, vervallen kasteel vol stoffige boeken is sterk neergezet. Het lijkt al snel of je samen met Mirren door de lange gangen loopt en kunt verdwalen in alle kamers en koude ruimtes. Dat naast Jamie ook Theo aanwezig is in het kasteel om samen met haar het boek op te sporen zorgt voor verwarring, wat wil Mirren nog van hem.

Mooi om te lezen welke ontwikkeling Mirren doormaakt en langzamerhand steeds meer ontdekt wat ze zelf wil. Met mooie raadsels en puzzels ontvouwt zich een prachtige zoektocht tussen de oude boeken, mooie titels en geweldige (en minder geweldige) auteurs. Het is mooi hoe Jenny Colgan een stukje mysterie brengt in deze heerlijke feelgood.

Al miste ik ergens een beetje de kerstsfeer ik heb dit verhaal met een glimlach om mijn mond gelezen. Echte feelgood wat mij betreft, en dat kunnen we wel gebruiken in deze koude dagen toch? Het was weer genieten!

Meer recensies van Manon

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.