Ultieme feelgood!

Manon 28 oktober 2025
Fien wist altijd al dat ze de modewereld in wilde. Helaas groeide ze op met een moeder die niet in die droom geloofde. ‘Dat is niet voor ons weggelegd.’ Na het overlijden van haar vader werd de band met haar moeder slechter en dat maakte dat ze het contact met haar verbrak. Om niet meer aan haar verleden herinnert te worden neemt ze een andere naam aan en streeft ze haar doel na. Ze wil het maken in de wereld van de mode en als Fabiënne de Winter klimt ze omhoog en geniet ze van de wereld vol glamour. Ze is gelukkig met Max, toevallig ook de directeur van het bedrijf waar ze voor werkt en het leven gaat haar voor de wind. Maar als ze tijdens een modebeurs in Parijs de charmante Adam ontmoet gaat ze twijfelen aan haar droom. Is de streep onder haar verleden een goede beslissing geweest? Is ze gelukkig met het leven dat ze nu leeft?

Chantal Claassen heeft het weer geflikt. Ook dit boek was weer om van te smullen. Ze heeft weer een heerlijk boek geschreven en door haar eigen schrijfstijl (waar ik enorm van hou!) weet ze ons als lezer mee te nemen in een fijn verhaal in een originele setting. De combinatie van het verhaal van het heden en dat uit het verleden geven het verhaal diepgang en maakt het hoofdpersonage interessant. Je gaat met haar meeleven en dat ze het Echt wil maken, is voelbaar op iedere bladzijde en de titel is dan ook zeer passend.

Dat Chantal kennis heeft (opgedaan) van de modewereld is ook wel duidelijk. Als leek kon ik me helemaal een voorstelling maken van Maxx, het modebedrijf waar Fabiënne werkt en ook de relatie die ze had met Max is realistisch beschreven. En wat vond ik Max ook een lieverd! Ook de andere personages krijgen van Chantal een mooie plekje in het verhaal en ook sommige bij-karakters maken een mooie verbinding tussen het heden en het verleden.

Ik heb het echt gemaakt was voor mij weer een ultieme feelgood. Het boek paste me als een perfecte jas, elke pagina zat als gegoten en deed me stralen alsof ik de mooiste jurk van de catwalk droeg!

'Het verleden kan niet worden veranderd, maar het heden en de toekomst wel.'

Meer recensies van Manon

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.