Lezersrecensie
Zinnenprikkelende start van een trilogie die smaakt naar meer
Misschien ken je Eva Roberts nog van de zinnenprikkelende trilogie Geheimen uit de harem uit '22/23, over een journaliste die undercover gaat in een harem. Nu is ze terug met opnieuw een spicy trilogie: Geheimen van de chef, uitgebracht door Loft Books. Smaak is het eerste deel, waarna het verhaal verder gaat met Proef en eindigt met Lust. Wat meteen opvalt is dat de novelles dit keer nog korter zijn. Met slechts rond de 60 pagina's per deel blijft ook de gehele trilogie nog een novelle. Dat mag de pret echter niet drukken want er is genoeg om van te genieten!
In Smaak leren we de ambitieuze chef-kok Bregje kennen. Haar leven draait maar om één ding: Koken. Ze runt succesvol de keuken in het restaurant van haar compagnon en beste vriendin Iris en ze hebben een Bib Gourmand gewonnen, maar ze loopt ook tegen de beperkingen van hun restaurant aan. Wanneer ze de kans krijgt om stage te lopen bij culinair genie Ärne Håkansson, grijpt ze deze kans dan ook met twee handen aan. Håkansson is woest aantrekkelijk maar blijkt ook een hork te zijn die haar alleen maar laat afwassen en groente snijden, terwijl zij bloedheet van hem wordt en geen hoogte van hem krijgt.
In zo'n tien korte hoofdstukken proeven we vooral de indrukken en gevoelens van Bregje. Vlot geschreven in een derde persoon die dicht bij haar blijft, zien we Zweeds Lapland door Bregjes ogen en leren we de mensen die ze ontmoet kennen, zij het dat deze wat oppervlakkig blijven. Een kort verhaal heeft nu eenmaal als consequentie dat het niet enorm de diepte in gaat. Wel wordt er een zinderende spanning opgebouwd. Bregje reageert ondanks zichzelf lichamelijk sterk op Håkansson en de lezer merkt ook snel dat hij iets verbergt. De rest krijg je niet zoveel hoogte van, maar Bregje zelf ook niet, dus dat is prima. De omgeving en de sensaties worden beeldend gebracht en het culinaire aspect krijgt een erotisch tintje: Je wilt eigenlijk zelf ook wel even met Håkansson..koken. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, waardoor ik Loft Books erg dankbaar was dat deel 2 en 3 ook al op mijn e-reader stonden. Stoppen met lezen lukt echt niet!
In Smaak leren we de ambitieuze chef-kok Bregje kennen. Haar leven draait maar om één ding: Koken. Ze runt succesvol de keuken in het restaurant van haar compagnon en beste vriendin Iris en ze hebben een Bib Gourmand gewonnen, maar ze loopt ook tegen de beperkingen van hun restaurant aan. Wanneer ze de kans krijgt om stage te lopen bij culinair genie Ärne Håkansson, grijpt ze deze kans dan ook met twee handen aan. Håkansson is woest aantrekkelijk maar blijkt ook een hork te zijn die haar alleen maar laat afwassen en groente snijden, terwijl zij bloedheet van hem wordt en geen hoogte van hem krijgt.
In zo'n tien korte hoofdstukken proeven we vooral de indrukken en gevoelens van Bregje. Vlot geschreven in een derde persoon die dicht bij haar blijft, zien we Zweeds Lapland door Bregjes ogen en leren we de mensen die ze ontmoet kennen, zij het dat deze wat oppervlakkig blijven. Een kort verhaal heeft nu eenmaal als consequentie dat het niet enorm de diepte in gaat. Wel wordt er een zinderende spanning opgebouwd. Bregje reageert ondanks zichzelf lichamelijk sterk op Håkansson en de lezer merkt ook snel dat hij iets verbergt. De rest krijg je niet zoveel hoogte van, maar Bregje zelf ook niet, dus dat is prima. De omgeving en de sensaties worden beeldend gebracht en het culinaire aspect krijgt een erotisch tintje: Je wilt eigenlijk zelf ook wel even met Håkansson..koken. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, waardoor ik Loft Books erg dankbaar was dat deel 2 en 3 ook al op mijn e-reader stonden. Stoppen met lezen lukt echt niet!
1
Reageer op deze recensie