Warme feelgood met originele vertelstijl
Dit boek bestaat niet enkel uit een gewoon doorlopend verhaal maar er wordt voor een groot deel verteld door middel van heen en weer mails/berichten van Izzy en een aantal andere personages. Maar ik moet zeggen dat het heel goed gedaan is want het leest vlot.
De rode draad door het verhaal is wel dat er veel over boeken gesproken wordt. Ideaal dus voor een boekenfan als ik! Een grappig moment in het boek was als twee mannen indruk wilden maken op een boekenliefhebber: door te stoefen over de boeken die ze hebben gelezen.
Wat het mailen betreft, ik vroeg me echt af of mensen dat nog deden in plaats van gewone berichten te sturen. Maar los daarvan was het wel een leuke manier om over Izzy en de rest te lezen en hen te leren kennen. En in een mail kan je natuurlijk heel wat meer kwijt dan in een appje.
Josephine is het zat dat Izzy zich als een kluizenaar gedraagt en heeft als missie om haar aan een partner te helpen. Daarvoor heeft ze een profiel aangemaakt op een datinsite. Izzy beklaagt zich daarover bij Luke en Penelope maar intussen heeft ze wel een goed contact met Brodie via de datingsite. Hij blijkt nogal veel te weten over de boeken die zij ook verslindt, wat meteen een gespreksonderwerp wordt. Toch heeft Izzy argwaan, want hij komt te perfect over. Hoewel de e-mails heel leuk waren om te lezen, was er wel veel herhaling, een beetje veel van hetzelfde.
Daarom was het fijn dat deel twee een afwisseling was tussen de e-mails en gewone verhalende tekst. Ook veranderde het perspectief een beetje want nu kwamen we ook meer te weten over Brodie, die de oceaan over was gereisd om Izzy te ontmoeten. En in het derde deel vliegt Izzy tenslotte helemaal naar Skymar om Brodie weer te zien en zijn familie te ontmoeten.
De ware Izzy is een heel leuke, warme feelgood met een originele vertelstijl en heerlijke personages. De leuke cover maakt het plaatje af.