Spannend, beklemmend met onverwachte wendingen

Marieke Leest 30 september 2025
Het boek speelt zich dit keer in een heel andere setting af. Niet in een huis op een verlaten plek deze keer maar in een bos. Claire gaat op reis met haar man en haar vrienden. In het totaal zijn er drie koppels. Claire en Noah, Jack en Michelle en Lindsay en Warren.

Claire en Noah hebben al een hele tijd een slechte relatie en kunnen elkaar eigenlijk niet meer uitstaan. Claire is van plan om hem na deze reis te verlaten. Jack en Michelle hebben ook een slechte relatie. Michelle is een workaholic en heeft nauwelijks tijd. En dan heb je nog Lindsay en Warren. Warren is nog slechts kort in het leven van Lindsay. Desondanks kijkt Lindsay er al naar uit om met hem te trouwen.

Als ze het bos inrijden, krijgt het busje problemen. Ze zitten in the middle of nowhere en hebben geen bereik dus er zit niet anders op om het laatste stuk te wandelen. Echter het bos schuilt vol gevaren en een voor een gaan de vrienden dood of verdwijnen ze.

Het is eens een andere setting. Normaal spelen de boeken van McFadden zich af binnenshuis tussen een koppel maar nu met meerdere mensen in een bos. Al is het bos even beklemmend qua sfeer en zijn de onderlinge spanningen en geheimen tussen de personages ook hier weer de manier om bepaalde personages verdacht te maken.

De personages worden voldoende uitgewerkt. Elk personage wordt wel eens verdacht gedurende de trip. Het was ook verdacht hoe goed sommigen voorbereid waren op een survivaltocht of hoe slecht het ging tussen bepaalde personages. Ik vond het wel enorm jammer dat mijn favoriete personage als eerste dood ging.

Zoals we gewoon zijn leest het boek enorm vlot. Een spannende thriller met een beklemmende sfeer en onverwachte plottwist en voor wie wat afwisseling wil in de thrillers die zich vooral in de huiselijke sfeer afspelen, is dit een ideaal boek.

Meer recensies van Marieke Leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!