Spannend en meeslepend
Het was al een hele tijd geleden dat ik nog eens een boek van Dan Brown heb gelezen maar zodra ik in dit dikke boek begon, werd ik gegrepen door het verhaal.
De schrijfstijl is meeslepend, beeldend, vlot - ondanks dat er toch heel wat informatie op je af komt. Bijvoorbeeld over Praag, een stad die ik nog niet bezocht heb en dus onbekend is voor mij. Of over het werk van Solomon, een noëtische wetenschapper die een baanbrekend boek heeft geschreven over het menselijk bewustzijn. Maar er zijn partijen die liever niet willen dat het boek gepubliceerd wordt.
Zowel Solomon als het manuscript raken vermist en in een race tegen de tijd moet Langdon op zoek naar zijn vriendin. Ook de uitgever van het boek raakt erbij betrokken als hij ontdekt dat het manuscript verdwenen is van een beveiligde server. Wie zit er achter het manuscript aan en wat is er aan de hand in en onder Praag wat het daglicht niet mag zien?
Naast Langdon en Solomon heb je nog een rits aan andere personages die elk hun doel hebben in het verhaal. Het zijn er wel een heel aantal maar er is geen personage teveel geschreven. Al moest ik wel moeite doen om niet verdwaald te raken in de wisseling van perspectieven, de vele informatie en personages in het boek.