Haar huishoudster
Een psychologische thriller die past in het rijtje van de boeken van Freida McFadden, Nelle Lamarr en BA Paris.
Gina en Matt komen met hun kinderen op straat te staan als hun huis afbrandt. Gelukkig kunnen ze tijdens de renovatie terecht in het huis van Ginas beste vriendin Annie, die op reis is. Nadat ze zich maar net gesetteld hebben, verschijnt er ene Mary in het huis, de huishoudster van Annie. Ze dringt zichzelf op bij het gezin. Eerst gewoon om het huishouden te doe maar later slaagt ze er ook in om in het huis in te trekken nadat ze problemen kreeg met haar man. Annie vindt alles OK dus Gina kan er niet veel over zeggen. Mary laat Gina overal aan twijfelen. Als de zoon van Mary dan ook nog eens opduikt en zeer vreemd gedrag vertoont, vertrouwt Gina niemand meer. Samen met haar andere vriendin Laura gaat ze op zoe naar antwoorden.
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. In het heden hebben we Gina en Mary en dan is er nog een perspectief die een kijkje biedt in het verleden van Gina en haar vriendinnen. Ze had een vriendinnengroepje van 4 meisjes maar er bleken ook heel wat geheimen te zijn, die de personages nu nog steeds met zich meedragen.
Het boek heeft een eenvoudige, vlotte schrijfstijl. De spanning is in het begin van het boek wat aan de lage kant hoewel het verhaal zeker de nieuwsgierigheid wekt. Dat Gina geen naïef personage is, is positief maar eerlijk gezegd waren de personages in het algemeen niet zo sterk uitgewerkt en bleven ze redelijk aan de oppervlakte.
Door het aantal gelijkaardige psychologische thrillers die tegenwoordig verschijnen, wordt het al moeilijker om mij nog te verrassen. Het was bijgevolg een beetje voorspelbaar. Er zijn ook niet zoveel personages dus ik had al snel in het oog wat er aan de hand was. De wendingen waren dus niet helemaal onverwacht. Al volgde er gelukkig nog een epiloog waarin alle losse eindjes helemaal aan elkaar geknoopt werden.
Voor wie nog niet helemaal thuis is in dit soort thrillers, zal dit best wel een verrassende ervaring kunnen zijn.
Dus ja, een boek voor fans van Freida McFadden, al zullen die misschien wel snel het plot doorhebben. Maar al bij al toch een leuk verhaal als je van dit genre houdt.